Dört Ayaklı Minare minyatürü, 2,7 kilogram altın kullanılarak yapıldı

Diyarbakır'da kuyumculara yönelik gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek sergide, gövdesi bakırdan yapılan ve piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan 2 kilo 700 gram altın kullanılarak tasarlanan tarihi Dört Ayaklı Minare minyatürü sergilendi.

Dört Ayaklı Minare minyatürü, 2,7 kilogram altın kullanılarak yapıldı
Haber albümü için resme tıklayın

Diyarbakır’da bir otelde kuyumcular ve özel davetiler için düzenlenen 3 gün sürecek takı sergisinin açılışı yapıldı. Sergide en çok dikkat çeken ürün ise tarihi 22 ayar altından yapılan ve gövdesi bakır olan tarihi Dört Ayaklı Minareminyatürü oldu. Piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan 2 kilo 700 gram altın kullanılarak yapılan tarihi minarenin yanı sıra sergide, altın kullanılarak tasarlanan kıyafetler de ilgi çekti.

'DİYARBAKIR KÜLTÜRÜNE YER VERDİK"

Tarihi Dört Ayaklı Minare minyatürünün tasarımını yapan Kamuran Kaya, "Sergi gibi gerçekleştirdik ama bunu yaparken Diyarbakır'ın kültürüne de yer verdik. Dört Ayaklı Minare'nin yapımı 17 gün sürdü. 11 gün bakır gövdesini hazırladık. Geri kalan 7 gün de ise tamamen altın işlemelerini gerçekleştirdik. Yaklaşık 1 milyon 200 bin TL maliyeti var. İlk tercihimizin Dört Ayaklı Minare olmasının sebebi farklı inançları temsil eden ayaklarından kaynaklı. Benzeri olmayan tek bir minare. Dolaylı olarak ilimize sosyo-ekonomik olarak katkı sağlayacağını düşündüğümüzden bunu seçtik. İlerleyen zamanlarda şu an tasarladığımız Diyarbakır karpuzunu altından yapmak istiyoruz. Şu anki mevcut Dört Ayaklı Minare satılık değildir şimdilik sadece gösterime çıktı" dedi.

17 Eyl 2021 - 18:36 Diyarbakir- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.