Uzman Dr. Onur Ademhan: Gülüşünüzü tasarlayabilirsiniz

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan, herhangi bir nedenle diş ve diş etlerinin görünümü bozulan hastaların, teknolojiden yararlanarak yüzüne en yakışan ve gereksiminlerine uygun estetik gülüşe kavuşturulabileceğini söyledi.

Kişilerin estetik ihtiyaçlarının birbirinden farklı olabileceğini ifade eden Dr. Ademhan, bu nedenle herkesin gülüş tasarımının da kendine özgü yapılması gerektiğini kaydetti. AğızDiş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Onur Ademhan şöyle devam etti:

“Gülüş tasarımı yapılırken, yüz hatları, yaş ve cinsiyetin yanı sıra kişinin beklentileri de göz önüne alınır. Bu nedenle bir veya birkaç tedavi yönteminden yararlanılır. Bunlar diş beyazlatma, diş eti estetiği, diş implantı, porselen lamina kaplama, zirkonyum ve porselen kronların uygulanmasıdır. Bu teknikler kullanılarak dişlerdeki renklenme sorunları, çarpıklıklar, düzensiz dizilim düzeltilir. Eksik dişler tamamlanır. Kişinin gereksinimine göre şekillenen tedavinin süresi de buna göre değişir. Genellikle 2-3 haftada tamamlanır."

Dijital gülüş estetiğinin sportif, çekici ve entelektüel diye üç türü olduğunu kaydeden Uzman Dr. Onur Ademhan, “Sportif gülüş tasarımında orta kesici dişlerin boyu, yan kesici dişlere göre daha uzun tasarlanır. Amaç, kişiye dinamik bir hava katmaktır. Çekici gülüş tasarımında, ön dişler vurgulanarak kişinin genç ve çekici bir görünüm kazanması hedeflenir. Entelektüel gülüşü ise genellikle orta yaşlılar ister. Dişlerin tümü aynı boyda tasarlanır" diye konuştu.

ÖNCE BİLGİSAYARDA SONRA AYNADA

Uzman Dr. Ademhan, dijital gülüş tasarımı için gelişmiş bilgisayar yazılımı kullanıldığını hatırlattı. Tedavi başlamadan önce hastanın fotoğraf ve görüntü kaydının yapıldığını, bunların bilgisayara aktarıldığını söyleyen Ademhan, “Kişi kavuşacağı gülümsemenin sanal halini bilgisayar ekranında görür. Sonra oluşturulan model, hastanın ağzında denenir. Tedavi tamamlandığında aynadaki görüntüsünün nasıl olacağını tahmin etmek zorunda kalmaz, gözleriyle görür. Hoşuna gitmeyecek bir sürprizle karşılaşmayacağını, istek ve beklentilerine kavuşacağını bilerek tedaviye güvenle başlar" dedi. Ademhan, dijital gülüş tasarımının başarısını artırmak amacıyla bazı vakalarda, dudak ve yüzün bazı bölgelerine dolgu yapılarak gülüşün ön plana çıkarıldığını da kaydetti.

KİMLERE UYGUN

Uzman Dr. Onur Ademhan, görüntüsünü beğenmediği için konuşmasını ve gülüşünü gizleyen, dişlerinin renginden ve şeklinden mutlu olmayan herkesin dijital gülüş tasarımı adayı olduğunu sözlerine ekledi.

02 Nis 2021 - 14:08 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.