Kartal’da 'Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet' kampanyası devam ediyor

Kartal Belediyesi, kampanya dâhilinde pandemi önlemleri eşliğinde ücretsiz sünnet hizmeti vermeye devam ediyor.

Çocukların hastane ortamında ve hijyenik koşullarda sünnet olmasını sağlayan ‘Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Kampanyası’; Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün desteği ile vatandaşlara ücretsiz sunuluyor. Kartal Belediyesi’ne gerekli başvuruyu gerçekleştirdiktan sonra anlaşmalı hastanede sünnet operasyonu gerçekleştirilen çocuklar, dilerlerse sünnet kıyafetlerini de yine Kartal Belediyesi’nden temin edebiliyor.

Her yaştan çocuğa verilebilen hizmet ile çocuklar sünnet operasyonun ardından doktorların gözetiminde kısa sürede taburcu oluyor, dileyen çocukların sünnet kıyafetleri de Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından temin ediliyor. Tamamen ücretsiz olan hizmet için başvuru koşulu olarak sadece yerleşim yeri belgesi ve nüfus kayıt örneği olması yeterli.

İLK 5 AYDA 122 ÇOCUK SÜNNET OLDU

Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Kampanyası” kapsamında 2021 yılının ilk 5 ayında 122 çocuk sünnet oldu ve talep eden ailelerden 65 çocuğa sünnet kıyafeti hediye edildi. Kampanya kapsamında aileleri tarafından başvuruları gerçekleştirilen çocuklardan 5 yaşındaki Mustafa Emir Sarıbay, 7 yaşındaki Muhammet Fatih Bekiz ve yine 7 yaşındaki Cem Celal Kurt, önceki gün hastanede uzman doktor tarafından gerçekleştirilen operasyon ile sünnet oldu.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK”

Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Kampanyası’nın Kartal’da yıllardır devam ettiğini ve kampanyayı vazifee geldikleri 2019 yılından itibaren sürdürdüklerini kaydeden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Çocukların bu süreci doktor kontrolü ile geçirmesi gerekiyor. Yıl Boyu Sağlıklı Sünnet Kampanyası”nın Kartal’da ikamet eden tüm vatandaşlar için ücretsiz olduğunu söyledi. Başkan Yüksel, ailelerin yıl boyunca diledikleri bir zaman diliminde çocuklarını hastane ortamında sünnet ettirebildikleri bu hizmet ile çocukların sağlığını önemsediklerini belirterek pandemi koşullarının hafiflemesi halinde bir sünnet şöleni tertipleyerek çocuklarla bir araya gelmeyi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Geçirdikleri operasyonun ardından Kartal Belediyesi vazifelileri tarafından ziyaret edilen çocuklardan Cem Celal Kurt, ağrısının olduğunu, ancak ailesinden bisiklet kazandığını öğrendikten sonra daha iyi hissettiğini belirterek sünnet olmasını sağlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür etti.

19 Haz 2021 - 12:04 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.