Bakan Varank: Yarışmalardaki gençler, önemli işlere imza atacak mühendisler olacak

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Liseler İnsansız Hava Aracı Yarışları’na katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bugün bu yarışmalara katılan gençler, ileride Türkiye’nin en iyi insansız hava aracı tasarımcıları, bilim insanları ve önemli işlereimza atılacak."

Bakan Varank: Yarışmalardaki gençler, önemli işlere imza atacak mühendisler olacak
Bakan Varank: Yarışmalardaki gençler, önemli işlere imza atacak mühendisler olacak
+1
Haber albümü için resme tıklayın

TEKNOFEST kapsamında Bursa’da düzenlenen 'Uluslararası Liseler İnsansız Hava Aracı Yarışları' devam ediyor. Etkinliğin bugünkü programında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Yunuseli Havaalanı’nda yarışları takip etti. Burada öğrencilerle bir araya gelip, fotoğraf çektiren Bakan Varank, projeleri de inceledi. Etkinlikte konuşan Bakan Varank, “Gençlerimizi, geleceğin teknolojileri ve trendlerine hazırlamak için bu yarışmaları yapıyoruz. TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK ile gerçekleştirdiğimiz bu yarışlarımız artık uluslararası boyuta geçmiş. Pakistan’dan, Endonezya’dan, Polonya’dan bu sene takımlar var. Şu anda lise yarışmalarındayız. Döner kanatlı İHA’larda amaç, otonom olarak bir tur attıktan sonra faydalı yüklü, bir su şişesini belirlenen noktaya bırakmaktı. Burada İpek Yolu Gençlik Merkezi'miz yarıştı. Kendileri Elazığ’dan geldiler. İpek Yolu Gençlik Merkezi'miz bizim bakanlık olarak da desteklediğimiz güzel faaliyetler yapan bir merkez. Arkadaşlarımız otonom kısmı başardılar ama suyu biraz farklı yere bıraktılar. İlk defa buraya geliyorlar" dedi.

Bu sene geçen yıldan daha çok ilgi olduğunu dile getiren Bakan Varank, "Lise takımlarında sayı 3 kat artmış durumda. Biz eylül ayı, teknoloji ayı, diyoruz. Eylül boyunca hem TEKNOFEST kapsamında teknoloji yarışmaları düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi 21-26 Eylül tarihleri arasında TEKNOFEST’in asıl şovlarının olacağı yerli ve milli araçlarımızı tanıtacağımız etkinlik İstanbul Atatürk Havalimanı’nda olacak. Bursa’ya çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir ev sahipliğiyle öğrencilerimizi burada ağırlıyorlar. Yabancı konuklerimizi ağırlıyorlar. Daha lise seviyesindeki öğrencilerimizin bu araçları sıfırdan tasarlaması ve otonom şekilde uçurması vazifelerini yerine getirmek için bu yarışmalara katılması gerçekten bizi mutlu ediyor. En iyi şunu biliyoruz ki bugün bu yarışmalara katılan gençler, ileride Türkiye’nin en iyi insansız hava aracı tasarımları, bilim insanları ve mühim işleri imza atacak mühendisleri olacak. Biz gençlerimize çok teşekkür ediyoruz bu alana ilgi duydukları için. İHA yarışmaları 2 gün daha devam edecek. Birincilere ödülleri İstanbul’da vereceğiz” diye konuştu.

Bakan Varank, TOGG fabrikası ile ilgili soruyu ise “Gündemimiz şu an İHA’lar. Sabah TOGG fabrikasındaydık. Her şey yolunda” diye yanıtladı.

16 Eyl 2021 - 20:35 - Bilim & Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.