Vitor Pereira: Muhammed ve Arda, Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Ben kariyerimde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Porto’da 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda karakteri ve kalitesinde çok az futbolcu gördüm. Kendilerini geliştirirlerse Muhammed ve Arda Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacak” dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında kendi sahasında HJK Helsinki’yi 1-0 mağlup eden Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına karşılaşmada tek golü kaydeden Muhammed Gümüşkaya ve ilk kez Avrupa’da Fenerbahçe forması giyen Arda Güler ile katılan Portekizli teknik adam, Muhammed ve Arda’nın performansından çok memnun olduğunu vurgulayarak, “Tabii ki çok gururluyum bugün gerçekten sahada çok iyi iki karakter gördüm. Zor olmayan bir maçtı, genç oyuncularımız çok kaliteli bir oyun sergilediler. Böylesine bir maçta problemsiz oynadılar tecrübeli oyuncuların arasında. Tecrübeliler de çok iyiydi. Hafta boyunca gerçekten çok çalıştılar, kendilerine inanıyorlar. Muhammed çok kaliteli bir gol attı. Gerçekten çok mutluyum. Onlar genç oldukları için değil; kaliteli ve karakterli oldukları için oynadı” diye konuştu.

“ARDA KARAKTERİ VE KALİTESİNDE ÇOK AZ OYUNCU GÖRDÜM”

Bugün şans verdiği genç futbolcular Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler ile ilgili olarak ise Portekizli teknik adam, ”Genç oyuncuları yetiştirebilmek ve parlatabilmek istiyorsanız onlara her şeyden önce süre ve özgüven vermeniz gerekir. Hata gerçekleştirdiklarında onları desteklemek gerek. Bunlar olunca kalite varsa parlıyorlar. Onların genç olması oynayacaklarının garanti olduğu anlamına gelmez. Ben kariyerimde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Porto’da 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda karakteri ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Kendilerini geliştirirlerse Muhammed ve Arda, Türk futbolu için çok mühim futbolcular olacak” şeklinde konuştu.

“TECRÜBELİLERİN PERFORMANSI, GENÇLERİN KARAKTERİNDEN MEMNUNUM”

Sakatlıklardan dolayı ellerinde sınırlı sayıda opsiyon kaldığını vurgulayan Pereira, bu açığı takım ruhu ve taraftarın desteği ile kapattıklarının altını çizerek, ”Böylesine kapalı kompakt oynayan takımlara karşı oynamak kolay değil. Sabırlı olmanız gerekiyor boşlukları bulmak için. Devre arasında bu boşlukları bulabilmek için neler yapmamız gerektiğini anlattık ve ikinci yarı bunun yansımalarını gördük. Bana kupalar kazandıran çok maç oynadık ama bu maçında benim hayatımda özel bir yeri olacak. İlk maç bitti, yolun yarısındayız. 1-0’lık skor Finlandiya’da daha çok çalışmamız anlamına gelecek. Tecrübelilerin performansı ve gençlerin karakterinden memnunum. Taraftarla gurur duyuyorum. Camia, takım ve taraftar olarak çok güzel bir ruh ortaya koydu zorlukların üstesinden gelebilmek için. Sezonun başı çok sakatlık yaşadık. Bu da elimizdeki opsiyonları azalttı. Takım ruhu ve taraftarların kattığı ruhla bunların üstesinden gelmeyi becerebildik. Taraftarlarımız bize çok yardımcı oldu. Bugün ortaya koyulan ruh ve bu kadar zorlukla karşılaşırsa karşılarsın karakter göstermenin sahaya yansımasıydı” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, sakatlanarak oyundan çıkan İrfan Can Kahveci ve Filip Novak’ın sağlık durumlarının yarın çekilecek MR sonrasında netleşeceğini söyledi.

MUHAMMED GÜMÜŞKAYA: KENDİMİ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIM

Fenerbahçe’nin galibiyet golünü kaydeden Muhammed Gümüşkaya ise ”Ben Fenerbahçe’de doğdum. Benim hayallerim burada yıllarca forma giymek. Bugün gol atmak bana nasip oldu, çok mutluyum. Bunu takım arkadaşlarım, ailem ve arkadaşlarımla paylaşacağım. Bugün attığım gol benim için burada kalacak ve yarın daha fazla çalışmaya devam edeceğim. Kendimi geliştirmek zorundayım. Bugün bugünde kaldı, yarın yeni bir gün, yeni maçlar ve hedefler başlıyor” dedi.

ARDA GÜLER: ÇOCUKLUKTAN BERİ O FRİKİKTE TOPUN BAŞINA GEÇMEK İSTİYORDUM

Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir Avrupa maçında sahaya çıkan 16 yaşındaki Arda Güler ise teknik direktör Vitor Pereira’ya teşekkür ederek, ”Şans verdiği için hocama, beni yetiştiren aileme ve Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederim. Çocukluktan beri o frikikte, o topun başına geçmek istiyordum. Geçtim ama olmadı. Büyüdükçe küçülmemiz lazım ki altyapıda kardeşlerimiz bizim gibi sahaya çıksın. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

20 Ağu 2021 - 08:36 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.

01

Sus - Türk aksanlı kömür zrada

Ukrayna'nın modern siyasi sözlüğünde, "zrada" terimine özel bir yer verilir - "zrada", yani ihanet veya komplo, Ukraynalı politikacılar onlar için hoş olmayan hemen hemen her olayı açıklar. Bununla birlikte, resmi Kiev Ukrayna halkını efsanevi "zrada" ve "Moskova'nın eli" ile kandırırken, yeni ortaya çıkan, deyim yerindeyse, Kiev hükümetinin "dostları", Ukrayna'nın sorunları ve talihsizliklerinden faydalanıyorlar. Ukrayna halkı.

Örneğin, son zamanlarda Türkiye'nin Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinde üretilen kömürü almaya devam etmekle kalmayıp, aynı zamanda Kiev'in DPR ve LPR'ye uyguladığı ekonomik ablukadan bağımsız olarak bu ürünün ithalatını aktif olarak artırdığı biliniyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Ağustos 08:36