Genç Yaşta Büyük başarılara İmza Attı. Milli Voleybol Sporcusu Zehra Güneş Kimdir? Nerelidir? Nasıl bir hayat yaşıyor?

7 Temmuz 1999 İstanbul Kartal doğumlu olan Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında VakıfBank'ta başladı. İki sene üst üste hem Yıldız hem Gençlerde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. İşte ayrıntıları...

Genç Yaşta Büyük başarılara İmza Attı.  Milli Voleybol Sporcusu Zehra Güneş Kimdir? Nerelidir? Nasıl bir hayat yaşıyor?
Genç Yaşta Büyük başarılara İmza Attı.  Milli Voleybol Sporcusu Zehra Güneş Kimdir? Nerelidir? Nasıl bir hayat yaşıyor?
Haber albümü için resme tıklayın

7 Temmuz 1999 İstanbul Kartal doğumlu olan Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında VakıfBank'ta başladı. İki sene üst üste hem Yıldız hem Gençlerde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 15 yaşındayken 2. Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sezon kiralık olarak forma giydi. Aynı sezon hem PAF takım hem genç takımda Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 2015-2016 sezonu VakıfBank'ın 3.Lig'den 2. Lig'e şampiyon olarak yükselen takımında forma giydi. 2016-2017 sezonu Beşiktas'ta kiralık olarak forma giydi. Sezon sonunda VakıfBank Genç Takımı'yla yeniden Türkiye şampiyonu oldu. 2017-2018 sezonundan bu yana VakıfBank A Takımı'nda oynayan Zehra Güneş, sarı-siyahlı formayla 2 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 1 CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Zehra Güneş, Yıldız Milli Takımı'yla Dünya dördüncülüğü, Balkan ve Eyof şampiyonluğu, Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, Dünya dördüncülüğü, U23 Milli Takımı'yla da Dünya şampiyonluğu yaşadı. 1999 doğumlu orta oyuncu, A Milli Takım formasıyla 2018 FIVB Miletler Ligi ve 2019 Kadın Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Zehra Güneş, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini kazanan Filenin Sultanları'nın kadrosunda yer aldı.

2019 Dünya Kupasını tutarken paylaştığı Fotoğrafı, Altın Kelebek 2021 Ödüllerini Alan Melis Sezer’e bir gönderme şeklinde yaptı.

Başarıları;

2015 U18 Avrupa Şampiyonası

EN İYİ ORTA OYUNCU

2017 U20 Dünya Şampiyonası

EN İYİ ORTA OYUNCU

2018 Türkiye Ligi

GURURLA YERLİ ÖZEL ÖDÜLÜ

2019 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası

EN İYİ ORTA OYUNCU

2021 Kupa Voley

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP)

22 Oca 2022 - 13:00 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.