OHAL tedbirleri bir yıla indiriliyor

OHAL tedbirlerinin uzatılmasına ilişkin torba teklifi revize ediliyor. Böylece, ek gözaltı sürelerinin ve kamu görevden uzaklaştırmaların uzatılma süresi 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Turan, gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması ve kamu personelinin ihracında tanınan hakların 3 yıldan daha uzamasının gündemde olduğunu söyledi.

Toplumdan gelen demokratik talepleri değerlendiren bir parti olduklarını dile getiren Turan, TMSF'nin kayyum yetkilerinin 3 yıl daha uzamak durumunda olduğunu, çünkü iş yoğunluğu olduğunu belirtti.

Turan, "Ancak terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifini revize ederek 1 yıla indiriyoruz. Aynı şekilde kamu personelinin ihracı ile ilgili 3 yıl olan teklifimizi 1 yıla indiriyoruz. Bunu şu nedenle önemsiyoruz, CHP, 'AK Parti seçime OHAL'le gitmek istiyor' dedi, 'AK Parti OHAL'i sevdi' dedi. Bu aynı zamanda muhalefetin AK Parti seçimden korkuyor tarzı yaklaşımını da ortadan kaldırıyor" dedi.

16 Tem 2021 - 17:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.