Soğuklar Artıyor, Hemen Her Şehirde Kar ve Soğuk Etkisini Sürdürüyor. Peki Bu Havalarda Grip Olmamak Mümkün mü? Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Bildiğimiz gibi kış ayları, soğuk havanın da etkisiyle bağışıklık sistemimizin en zayıfladığı zamanlardır. Üstelik içinde bulunduğumuz Covid - 19 Salgın dönemi ve bitmek bilmeyen mutasyon virüsleri de  gribal enfeksiyonların gücünü arttırmaktadır. Ancak hem eski geleneklerimiz hem bilimin sayesinde bağışıklığımızı güçlendirebiliriz. İşte ayrıntıları...

Soğuklar Artıyor, Hemen Her Şehirde Kar ve Soğuk Etkisini Sürdürüyor.  Peki Bu Havalarda Grip Olmamak Mümkün mü?  Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?
Soğuklar Artıyor, Hemen Her Şehirde Kar ve Soğuk Etkisini Sürdürüyor.  Peki Bu Havalarda Grip Olmamak Mümkün mü?  Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Soğuklar Artıyor, Hemen Her Şehirde Kar ve Soğuk Etkisini Sürdürüyor.

Peki Bu Havalarda Grip Olmamak Mümkün mü?

Covid 19 ve Gripten Kaçınma Yolları.

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Bildiğimiz gibi kış ayları, soğuk havanın da etkisiyle bağışıklık sistemimizin en zayıfladığı zamanlardır. Üstelik içinde bulunduğumuz Covid - 19 Salgın dönemi ve bitmek bilmeyen mutasyon virüsleri de gribal enfeksiyonların gücünü arttırmaktadır. Ancak hem eski geleneklerimiz hem bilimin sayesinde bağışıklığımızı güçlendirebiliriz.

Kış ayları, sinüzit ve bronşit hastaları için özellikle daha çok grip hastalığı demek.

Peki bağışıklığımızı nasıl güçlü tutabiliriz?

Grip ve Soğuk Algınlığından nasıl kendimizi koruyabiliriz?

Üstünü İyi Giyin!

Çocukluğumuzdan beri çok sık duyduğumuz elleri öpülesi annelerimiz, biz dışarı çıkarken sık sık arkamızdan “Üstünü iyi giyin” derler. Kimileri için hatıradır, kimileri için duymaktan bıktığımız cümledir. Ancak bedenimizi sıcak tutacak giysilerimizi ihmal etmememiz önemli tabi. Gençler sıklıkla modaya uygun giyim tercihlerinde ince-kalın kıyafet dengesini değişitiriyor olabilir. Ancak biz bu havalarda, atkısız beresiz, çıkılmamalı. Yumuşak, sıcak tutan polar mont ve kıyafetleri tercih etmeli, hatta yeni nesil yün çamaşırları daha etkin kullanarak unutulmuş alışkanlıkları yeniden değerlendirmeliyiz. Önemli olan vücudumuzun iç sıcaklığını korumamız ve solunum yollarımızı soğuk hava etkisinden korumalıyız. Üstelik artık hayatımızda olan maske kullanımını ihmal etmemeliyiz.

Nane - Limon ve Bol C Vitamini!

“Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü

Sonunda şifayı kapıp da şaşırınca

Bana gel, beni dinle, iyi yaz

Defteri, kalemi al, iyi yaz”

TDK’nın açıklamasına göre Zürefanın düşkünü; Elindeki imkânlar yetişmediği için giyimini mevsime göre ayarlayamayan, kışın incecik giyinen kimseler için kullanılır.

Barış Manço’nun da dediği gibi gerekli tedbiri almayıp kışın hasta olunca eskilerin tarifleriniz uygularız.

Limon, portakal, mandalina, kivi, domates, brokoli, kırmızı papya biberi, zencefil bol C vitamini içermektedir. Ayrca zencefil, zerdeçal, çörekotu gibi baharatlar da oldukça güçlü koruyuculardır

Özel Karışımlar:

Zencefil; Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Zencefilin mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğunu kanıtlanmıştır. Antiseptik etkisi sayesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine karşı da etkilidir. Artık ülkemizde bolca bulabildiğimiz zencefil güçlü bir antioksidan ve C vitamini yönünden zengin bir besin kaynağıdır.

Dolapta hazır tutmalık zencefilli Öneriler;

Bir kase içine; rendelenmiş taze zencefil, biraz bal, çörek otu, ince doğranmış limon kabuklarını bir gece buz dolabında beklettikten sonra; her sabah 1 tatlı kaşığı bunun suyunu içebilirsiniz. Bu tatlı kaşığı içmek istemezseniz, kaynattığınız sıcak suyu bir bardağa alıp içine karıştırıp çay olarak tüketebilirsiniz. Hem lezzetli hem etkili bir çay içmiş olursunuz.

Günlük olarak taze yapacaksanız, toz veya taze rendelenmiş zencefili sıcak suda kaynatıp içine yine bal, limon, nane koyarak tüketebilirsiniz.

Ihlamur, Adaçayı, Nane,Limon

Özellikle pazarda örülü demetlerle daha sağlıklı olarak elde edebileceğinzi bu bitkiler tarihler boyu bizi hastalıkların etkisini azaltmış, boğaz ağrılarından korumuştur.

Çorbalar;

Tavuk Suyu Çorbası;

Tavuk Suyu çorbası hem besleyici, hem bağışıklık güçlendirici bir çorbadır. Haşladığnız tavuk parçalarını süzüp soğumasını beklersiniz. Ardından bir tencerede isterseniz biraz un ve salça kavurup üstüne haşladığınız tavuk suyunu ardından tavuk parçalarını ekleyip 10 dakika kısık ateşte kaynatmanız yeterli.

İşkembe Çorbası;

Yapımı zahmetli görünen bu çorba aslında oldukça basittir. Hazır aldığınız işkembeleri temizleyip ince doğramanız yeterli. Kasaptan alacaksanız, çorbalık şekilde ince doğranmasını isteyebilirsiniz.

Malzemeler;

4 Kişilik,

2 Çorba kaşığı un

1 Adet yumurta

1 Adet limon

5 Bardak Sıcak su ya da Haşlamada olan İşkembe Suyu

2 Diş Sarımsak

Hazırlanışı;

İşkembeler temizlenmiş ve ince doğranmış olmalı. İşkembe tencerede haşlanıp suyu başka bir kaba süzülmeli. Ardından, bir kapta, 2 çorba kaşığı un, limon suyu, bir adet yumurta sarısı karıştırılmalı. İçine haşalnmış olan sıcak işkembe suyundan az az eklenerek karıştırılmalı. Bir tencereye sıcak işkembe suyu ve hazırlanan meyanesi azar azar eklenerek karışıtırmaya devam edilmeli, sonra işkembelerde eklenerek 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılmalıdır. İster içine istenirse üstüne tereyağ kızdırarak bul biber, sarımsak rendesi eklenebilir.

22 Oca 2022 - 04:22 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.