Milyonda bir görülen ameliyatla sağlığına kavuştu

İstanbul'da 1,5 yıldır yanlış teşhis ve tedaviler yüzünden kalp kapakçığının üzerinde 1 santimetrelik tümörle ve her an felç kalma riskiyle yaşayan Melek Gençel, doğru teşhis konulduktan 2 gün sonra ameliyat oldu. Milyonda bir görülen bu ameliyatla Türk hekimleri bir kez daha adını literatüre yazdırdı. İstanbul Mecidiyeköy'de yaşayan 40 yaşındaki Melek Gençel, 16 yıldır sağlık sektöründe çalışıyor. Bir buçuk sene önce çarpıntı, nefes darlığı, yorgunluk şikayetleri vardı, kan tahlilleri, eko testleri yapıldı. Kendisine hafif bir üfürüm olduğu söylendi.

Gittiği hekimler önce gizli şeker tanısı koydu, sonrasında ise panik atak olabileceği söylendi. Ciddi çarpıntısı vardı. Çarpıntı ilaçları da yan etkiler yapınca panik atak teşhisi konuldu ve çok ağır psikiyatrik ilaçları kullanmaya başladı. Doktor doktor dolaşıyordu ancak onca ilaca rağmen çarpıntıları geçmiyordu. Üstelik ani terlemeler, bayılmalar, kalp krizi geçiriyormuş hissi de hayatını altüst ediyordu.

Bu sıkıntıları yaşadığı sırada çalıştığı hastaneye yeni gelen kardiyoloji uzmanı, eko yapıp kendisine bakmak istedi. Endoskopik eko yöntemiyle midenin arkasından kalbi görerek doğu tanının konulmasını sağladı.

CERRAH YOLDAN DÖNDÜ

Tümör teşhisi koyan kardiyoloji uzmanı, sonuçları hemen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak'a önce whatsapp'tan yazdı sonrasında ise cerrahı evine giderken yoldan döndürüp hastasını gösterdi. Söz konusu tümörün beyne atıp felçe yapma riskine karşı Prof. Dr. Çaynak, 'ameliyat' kararı verdi.

Ameliyat süreciyle ilgili olasılıkları anlatan Prof. Dr. Çaynak, iki önemli detaya dikkati çekti. "Ya tümörü parçalamadan olduğu yerden tamamen temizleyip alınacaktı, ya da bunu yaparken yapışık olduğu kalp kapakçığına zarar verilmeyecekti" diyen Prof. Dr. Çaynak, "Eğer kalp kapağında da bir sorun olsaydı değiştirirdik ama sağlam bir kalp kapağına zarar verip de yerine kapak takmak istemeyiz. Her ikisinde de korkulan olmadı. Parça kopmadan tümörü tamamen temizledik ve bunu yaparken kapak hasar almadı. Ameliyat dört saat sürdü. 4 gün sonra da hastamız taburcu oldu. Şükür ki bunca kaybedilen zamanda çok genç olan hastamızın beynine buradan kopan parça atmadı ve felç olmadı. Herhangi bir radyoterapi veya kemoterapi görmeyecek. Önce altı ayda bir, sonrasında da yılda bir kontrollerine gelecek. Milyonda bir olan bir ameliyattı. Makalemizi yazdık, literatüre gireceğiz" diye konuştu.

02 Kas 2021 - 13:02 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.