Sebzelerini 'tavuk tüneli' ile koruyor

Karabük’ün Yenice ilçesinde yaşayan Cemil Karaçengel, 'tavuk tüneli' ile bahçesindeki sebzelerin zarar görmesini önledi. Tavuklar, 70 metre uzunluğundaki tünelden geçip, yoncaların olduğu alana direkt ulaşıyor.

Sebzelerini 'tavuk tüneli' ile koruyor
Sebzelerini 'tavuk tüneli' ile koruyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Ibrıcak köyünde yaşayan Cemil Karaçengel, kümesindeki 210 tavuğun bahçesindeki sebzelere zarar vermeden yonca ve otların bulunduğu alana geçebilmesi için çalışma gerçekleştirdi. Karaçengel, internetten gördüğü projeden esinlenip, 70 metre uzunluğundaki emniyet şeridi ikaz bandından tünel gerçekleştirdi.

Tavuklarını tünelden geçirip, yoncaların bulunduğu iki dönümlük alanda beslenmelerini sağlayan Cemil Karaçengel, “Bahçelerde mısır ve fasulye sebzeleri olduğundan dolayı buradan, hayvanların yemlenecekleri alana sevkini yapabilmesi için bir projeye ihtiyacımız vardı. İnternetten ufak bir araştırma yaparak böyle bir tünel projesinin olduğunu fark ettik.

Elimizdeki emniyet şeridi bandı ve ağaçlardan oluşan tünelimizi oluşturduk. Sonucunda hayvanlarımızı güvenli bir şekilde hem ot yiyecekleri yere getiriyoruz, hem de sebzelerimizin ziyan olmasını engelliyoruz” dedi.

06 Haz 2021 - 19:36 Karabük/ Karabük- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.