Kayınbiraderi PKK tarafından kaçırılan Leyla Çiftçi: Bize katılın, haklı davamızı büyütelim

Hakkari'de, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP binası önündeki fiillerini 14'üncü haftada da sürdürdü. PKK'nın kaçırdığı kayınbiraderi için fiile katılan Leyla Çiftçi, 'Bedenen yanımızda olmayıp, gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın. Bu haklı davamızı birlikte büyütelim, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım" dedi.

Hakkari'de, çocukları terör örgütüPKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP binası önündeki fiillerini 14'üncü haftada da sürdürdü. PKK'nın kaçırdığı kayınbiraderi için fiile katılan Leyla Çiftçi, "Bedenen yanımızda olmayıp, gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın. Bu haklı davamızı birlikte büyütelim, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım" dedi.

Hakkari'de çocukları ve yakınları PKK'lı teröristlerce kaçırılan aileler, Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. 10 aile, 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP' sloganları atıp, ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde 'Hiçbir annenin yüreği yanmayacak', 'PKK kaybedecek anneler kazanacak' yazılı pankartlar taşıyarak, PKK'yı protesto etti. Aileler, HDP il binasına kadar slogan atarak yürürken, polis parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. HDP'liler kadınların gerçekleştirdiğı fiili, yüksek sesle müzik çalarak bastırmaya çalıştı. Aileler ise parti binasında çalınan müzik sesine tepkilerini dile getirdi.

5 yıl önce, 14 yaşındayken kaçırılan kayınbiraderi Rojhat Çiftçi için fiil yapan Leyla Çiftçi, aileler adına açıklama gerçekleştirdi. Çiftçi, "Bedenen yanımızda olmayıp, gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın. Bu haklı davamızı birlikte büyütelim, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Bu terör belası dolayısıyla ölen Türkiye’nin tüm evlatları için ayrı ayrı üzülüyoruz. Terörün sebep olduğu ölümlerde payınızı istediğiniz kadar inkar edin. Halk biliyor. Evlatlarını hain terör örgütünün elinde kurtarmaya çalışan bütün anne, babalara selamlarımızı iletiyor, ellerinden öpüyoruz. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler, çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık diliyoruz" dedi.

13 Ağu 2021 - 15:36 Hakkari/ Hakkari- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.