Son Dakika...Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı! İşte ulaşıma kapanan yollar...

Türkiye'nin dört bir yanını esir alan yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, İstanbul'a girişler yasaklandı. Yüzlerce araç yolda saatlerce mahsur kalırken, birçok trafik kazası meydana geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü yol durumu hakkında bilgi verdi. İşte 25 Ocak 2022 son dakika yol durumu...

Son Dakika...Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı! İşte ulaşıma kapanan yollar...
Son Dakika...Yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı! İşte ulaşıma kapanan yollar...
+10
Haber albümü için resme tıklayın

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yolların son durum bilgisi paylaşıldı. 24 Ocak Pazartesi saat 23:30 itibariyle ülkemizde önemli kara yolu güzergahlarında yol durumu bilgisi paylaşıldı.

"Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tiği nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir" denildi. Zorunlu haller dışında İstanbul istikamqetine yola çıkılmaması gerekmektedir uyarısı yapıldı.

Trakya tarafından İstanbul'a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatıldı. "Araçlar uygun bekleme alanlarında bekleyecektir" denildi. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerektiği açıklandı.

Hakkari-Şırnak yolu ulaşıma kapatıldı.

Kağızman-Ağrı yolu ulaşıma kapatıldı.

Akçakoca-Düzce yolu Kabalak mevkii zincir takılı olmayan TIR trafiğine kapatıldı.

Diyarbakır Bingöl yönü ulaşıma kapatıldı.

Diyarbakır-Adıyaman yolu ulaşıma kapatıldı.

Of-Çaykara-Bayburt yolu ulaşıma kapatıldı.

Bayburt Aşkale Yolu (KOP Geçidi) TIR ttarfiğine kapatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü, "Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşım, Sakarya'dan (İzmit ve İstanbul istikametine) itibaren tüm araçlar için durdurulmuştur. Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur" açıklamasını yaptı.

BEYLİKDÜZÜ-BÜYÜKÇEKMECE ARASI TRAFİĞE KAPANDI

Kar Avrupa noktasının Trakya'ya yakın bölgelerinde hayatı felç etmiş durumda. Şiddetli yağış sonrası Beylikdüzü-Büyükçekmece arasında E-5 karayolu ulaşıma kapandı. Onlarca araç yolda kalırken, ekipler karla kaplanan yolu açmaya çalışıyor. Kar yağışının da aynı şekilde etkili olduğu belirtiliyor. Kar tipiye dönmüş durumda ve göz gözü görmüyor.

İSTANBUL'A GİRİŞLER VE CEP OTOGARLARINDAN ÇIKIŞLAR DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya istikametinden İstanbul'a araç girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın 08.00'e kadar durdurulmuştur" kararını duyurdu. Tipi şeklinde yağan kar İstanbul'da etkisini sürdürüyor.

TEM Otoyolu ile D-100 karayolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Körfez ilçesinden itibaren uzun araç kuyrukları oluşurken, sürücüler yolların açılmasını bekliyor.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ VALİLİKLERİ: İSTANBUL'A GİDECEK ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul'a gidecek araçların 2'nci bir duyuruya kadar il sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyeceğini bildirildi. Açıklamada, "İstanbul ilinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için İstanbul iline hareket eden araçların, ikinci bir duyuruya kadar ilimiz sınırlarından çıkış yapmalarına izin verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için görevlilerimize yardımcı olmaları önemle rica olunur" denildi.

BURSA'DAN İSTANBUL'A GİDECEK ARAÇLARA İZİN VERİLMEYECEK

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbulda devam eden yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelmiştir. Bu nedenle Bursa'dan İstanbul istikametine gidecek araçlara ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" mesajını paylaştı.

Yerlikaya, yolda mahsur kalan, 2 bin 16 kişinin otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdiğini açıkladı. yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan, 494 kişinin tahliye edildiğini, 157 kişinin ise otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdiğini duyurdu.

İletişim Başkanlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 81 ilde 4 bin 603 vatandaşın mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevk edildiğini açıkladı.

Yerlikaya, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan, 494 kişinin tahliye edildiğini, 157 kişinin ise otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdiğini duyurdu.

ANADOLU'DAN İSTANBUL YÖNÜNE ULAŞIM AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, tırlar hariç trafiğe açıldığını duyurdu.

KGM'nin yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Anadolu’dan İstanbul'a giden araçlar için, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç olmak üzere, İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

TEM'DE SÜRÜCÜLERİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

İstanbul'da etkili olan kar yağışının yolları kapatması nedeniyle araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşların bekleyişi devam ediyor.

TEM Mahmutbey Altınşehir Köprüsü yönünde vatandaşların araç içinde bekleyişi sürüyor.

Büyükçekmece'de özelikle Mimar Sinan civarında çok sayıda kişi araçlarında mahsur kalırken, E-5 karayolunda Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt ve Hadımköy istikametinde vatandaşlar yolun açılmasını bekliyor.

TEM Halkalı, Basın Ekspres, Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy ve İstanbul Havalimanı'na ulaşan aksta da sürücülerin araçlarında olduğu görüldü.

İlçe belediye ekiplerinin yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de yollarda araçlarıyla kalanlara kumanya yardımı yapıyor.

25 Oca 2022 - 10:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.