Kripto paraları Dip Yaptı... Yatırımcılar Şokta... Bitcoin, Ethereum ve tüm alt coinler çakıldı!

Kripto Para yatırımcılarının şok yaşadığı bir süreç içerisine girildi. Kripto paraların adeta dibe çakılması herkesi şok etti, yansıması nasıl olacak? İşte ayrıntıları...

Kripto paraları Dip Yaptı... Yatırımcılar Şokta... Bitcoin, Ethereum ve tüm alt coinler çakıldı!
Kripto paraları Dip Yaptı... Yatırımcılar Şokta... Bitcoin, Ethereum ve tüm alt coinler çakıldı!
Haber albümü için resme tıklayın

Kripto para yatırımcısı hafta sonuna hareketli başladı. Hafta boyunca 51 bin ile 50 bin Dolar arasında hareket eden Bitcoin fiyatları, hafta sonuna sert düşüşle girdi. Cuma günü kapanış saatlerinde 53 bin dolar seviyesinin üzerinde hareket eden Bitcoin fiyatları, sonrasında sert düşüşle 42 bin dolar seviyelerine kadar çekildi.

Ethereum 4 bin 600 dolardan 3 bin 500 bandına kadar indi. Kripto para piyasası 300 milyar dolardan fazla değer kaybederken Shiba, Solano, Cardano, Avax, Tron gibi coinler yüzde 15-20 arasında düştü. Dogecoin, Polkadot, Ripple gibi coinlerde yüzde 25 civarı sert düşüşler görüldü.

Gün içinde yüzde 20'den fazla düşüş gören Bitcoin 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasadaki volatilite de dikkat çekti. Buna göre Bitcoin fiyatı 53 bin ile 42 bin dolar arasında dalgalandı.

Piyasa hakimiyeti bakımından ikinci sıradaki Ether de yüzde 20'ye yakın düşüş kaydetti. Ether 3 bin 500 doların altını test etti.

Bitcoin neden düştü? Ethereum neden düştü? Kripto paralar neden düştü?

Analistler Fed'in sıkılaşmaya başlayacak olması nedeniyle tüm varlık fiyatlarında sert düzeltmeler görülebileceğini belirtirken büyük kripto para borsa yöneticilerinin ABD Finansal Hizmetler Komitesi'nde ifade verecek olmasına da dikkat çekiyor.

Bitcoin'de düşüş sürer mi?

Öte yandan uzmanlar kripto para dünyasındaki bu düşüşün beklenen ancak beklenenden daha hızlı bir düşüş olduğu görüşünde birleşiyor. Hafta sonu yaşanan düşüşün hafta ortasına doğru yukarı yönlü değişmesi bekleniyor.

Satoshi Nakamoto öldü mü?

Bitcoin'in yaratıcısı olarak kişi ya da kişilerin kullandığı Satoshi Nakamoto'nun ölmüş olabileceği iddiaları dahi ortaya atıldı. Büyük düşüşün ardından bir diğer teori ise Satoshi Nakamoto'nun elindeki bitcoin varlığını sattığı yönünde. Tabii bu bilgiler tamamen komlo teorisi olarak ileri sürülüyor.

04 Ara 2021 - 12:19 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.