Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını koydu. TÜSİAD ve TOBB bugün yarın özür diler!!! Bunlar nasıl Milli?

Dolar kurunun 18 TL olduğu günlerde iş dünyasının da peş peşe açıklama yapması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı. İş dünyası ile dayanışma içerisinde olunması gereken bir dönemde garip açıklamalar yapmaları anlaşılır değil diyerek tavrını koydu. İşte ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını koydu. TÜSİAD ve TOBB bugün yarın özür diler!!! Bunlar nasıl Milli?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tavrını koydu. TÜSİAD ve TOBB bugün yarın özür diler!!! Bunlar nasıl Milli?
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV, A Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan canlı yayında doların 18 lirayı aştığı dönemde TÜSİAD'ın bildirisi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

İKİ KURUMDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

TÜSİAD, resmi internet sitesi üzerinden yazılı bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, "Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" denilmişti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz." demişti.

"KİMSE BASKI GÖRÜYORUM DİYEMEZ"

Canlı yayında bu konu hakkında soru sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan iki kuruma da sert çıktı. Erdoğan, "Özellikle ülkesinin ve milletinin hayrına düşman olanlar yine iş başında. Biz ekonomik bağımsızlık mücadelemizi bunlara rağmen sürdürüyoruz. Halkımızın desteğiyle de yolumuza devam ediyoruz. Bunlar haziranda görüşme yapmışlar. Tam bu olayın patlak verdiği gün Bay Kemal bir mesaj atıyor. Türkiye'nin en önemli kuruluşu Odalar ve Borsalar Birliği garip garip açıklamalar yapıyor.Ona bağlı kuruluşlar buna benzer açıklamalar yapıyor. Bizim dayanışma halinde olmamızın gerektiği dönemde kimse, 'Aşağıdan baskılar geliyor, o yüzden bu açıklamayı yaptık' diyemez. En çok baskıyı hükümet görür." dedi.

"19 YILDIR BUNLARLA SAVAŞ HALİNDEYİM"

Bu tarz günlerde siyaset yapılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, "Böyle bir gün siyaset yapma günü değildir. Eğer burada parana değer biçiyorsan, gerçekten yerli ve milliysen gereğini yapacaksın. Demek ki sen ne yerli ne de millisin. Biz ülkemizin ekonomik bağımsızlığı için çalışıyoruz. Faiz zulüm düzenidir, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Biz de bu düzene savaş açtık. 19 yıldır bunlarla savaş halindeyim." ifadelerini kullandı.

24 Ara 2021 - 23:49 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.