Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 3600 ek göstergede son dakika açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022'nin sonuna kadar netleşeceğinin müjdesini verdiği 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika gelişmeleri binlerce çalışan tarafından merakla bekleniyor. Peki 3600 ek gösterge öğretmen ve öğretmen emeklilerinin maaşlarına nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

Binlerce çalışanı yakından ilgilendiren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek yılın sonuna kadar netleşeceğinin müjdesini verdiği 3600 ek göstergede son durum merakla izleniyor. Peki, ek gösterge öğretmen ve öğretmen emeklileri için ne anlama geliyor? İşte bilinmesi gerekenler...

Ek gösterge, memur ve memur emeklilerinin hem maaşlarını hem de emekli ikramiyelerini etkiliyor. Maaşların hesaplanmasında kullanılan bir parametre olan 3600 ek gösterge ile ilgili uzun zamandır tartışmalar sürüyor.

3600 ek gösterge 2000 ek göstergeye 2200-2500 ek göstergeye oranla memurların, memur emeklilerinin hem maaşlarını hem de emekli ikramiyelerini yüzde 20 seviyesinde artıracak. Bugün yeni başlamış bir öğretmen yeni düzenleme ile 5 bin 100 lira maaş alacak.

Öğretmenler 2200 ek göstergeden göreve başlamasının ardından 3600 ek gösterge yürürlüğe girdiğinde otomatikman yüzde 20 seviyesinde bir zam alacak. Bu da maaşı 5 bin 100 liradan 6 bin 120 liraya çıkarmış olacak.

24 Kas 2021 - 16:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.