Binlerce işçiyi ilgilendiren anlaşma sağlandı! İşte zam oranı

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında anlaşma sağlandı! İşçi maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 27.44 zam yapıldı.

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşma çıktı. 140 bin işçiyi ilgilendiren, özel sektörün en büyük toplu sözleşmesi sonucunda işçi maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 27.44 zam yapıldı.

Otomotiv, beyaz eşya ve elektronik sektörleri başta olmak üzere metal iş kolundaki 180'den fazla iş yerinde yaklaşık 140 bin çalışanı ilgilendiren grup toplu iş sözleşmesinde süren pazarlıklar anlaşma ile sonuçlandı.

Ağır sanayiyi ilgilendiren Türk Metal Sendikası ve işveren sendikası olan MESS arasındaki toplu sözleşmeden anlaşma çıktı.

Aralarında Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Siemens, Tofaş ve TürkTraktör'ün de olduğu Türkiye'nin önemli iş yerlerini kapsayan sözleşmede anlaşma kararı sabaha karşı çıktı.

İlk 6 ay için yüzde 27,44 oranında zam kararı alındı

140 bin işçiyi ilgilendiren ve özel sektörün en büyük toplu sözleşmesi ile birlikte ile zam oranı ilk 6 ayda %27,44 olarak belirlendi.

Eylül'de başlayan görüşmelerden sonuç çıkmayınca grev kararı almışlardı

2021 Eylül ayında başlayan görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle Türk metal grev kararı almıştı. Taraflar 10 Ocak pazartesi günü yeniden görüşmelere başlamıştı. Bu sabaha karşı 02.30 itibariyle anlaşma sağlandı ve imzalar atıldı.

12 Oca 2022 - 10:30 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.