İsrail saldırılarında dükkanı yıkılan kitapçıya 200 bin dolar bağış

İsrail’in işgal altındaki Gazze’ye yönelik hava saldırılarında dükkanı yıkılan Filistinli kitapçı Samir Mansour için kısa sürede dünya çapında 200 bin dolar bağış toplandı.

İsrail saldırılarında dükkanı yıkılan kitapçıya 200 bin dolar bağış
Haber albümü için resme tıklayın

Gazze’de İsrail güçlerinin hava saldırısı sonucu tamamen yıkılan iki katlı ‘Samir Kitapçısı’ için kısa sürede yaklaşık 200 bin dolar bağış toplandı. Bağış kampanyası, internet üzerinden bağış toplanan bir platformda insan hakları avukatları Mahvish Rukhsana ve Clive Stafford Smith tarafından başlatıldı. ABD’li avukatlar, Mayıs ayında başlattıkları kampanya için hazırladıkları bilgi metninde “Gazze'nin en büyük, en sevilen kitapçısı ve kütüphanesi Salı günü hava saldırılarıyla yıkıldı. İki katlı Samir Mansour kitapçısı 21 yıl önce inşa edilmiş, yerel Gazze topluluğu ve Filistinli okul çocukları için bir toplum merkezi ve kitapçı olarak hizmet vermiştir” sözlerine yer verdi.

Bağış kampanyası kısa sürede ilgi gördü ve Samir Mansour’un dükkanını tekrar inşa etmesi için yaklaşık 200 bin dolar bağış toplandı. Kampanyaya şimdiye kadar yaklaşık 4 bin 300 kişinin katıldığı ve kampanyanın 250 bin dolar limitinde sona ermesi bekleniyor.

21 Haz 2021 - 18:04 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Başkentte Karar - Son Dakika Haberleri değil haberi geçen ajanstır.